סיפורי ההצלחה של שיטת אביבה
שתי אחיות. מדריכה אחת
סיפור מעורר השראה על אחווה נשית, פתיחות רגשית, מחויבות וסוף טוב. שיטת אביבה רושמת הצלחה נוספת ב"טיפול זוגי", של אחיות שלא נפרדות זו מזו.
עכשיו, כשהן מטופלות בשני תינוקות שיגדלו זה לצד זה, הן כבר ממליצות על השיטה לחברותיהן. "מירב הייתה מטפלת נהדרת. מאוד קשובה לגוף, מאוד תומכת כשמתעוררות בעיות, מתעניינת לכל אורך הדרך"
הן משלימות זו לזו את המחשבות והמשפטים. אוהבות. מפרגנות. חושפות האחת בפני השנייה את הרגשות והחוויות האינטימיים ביותר. עושות הכל ביחד מאז שהן זוכרות את עצמן, ורק דבר אחד מפריד ביניהן - תשע שנים. טל ושני הן אחיות, חברות, נשמות תאומות. מאז ימי החדר המשותף ביישוב בשומרון ועד לבגרותן, בשני בתים סמוכים, הן צועדות בקווים מקבילים: שתיהן דתיות, נשואות, אימהות ובעלות קריירה. טל עובדת עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים, שני מעצבת עצמאית שעובדת מהבית. "ככה זה כשאתן שתי בנות יחידות בין חמישה בנים, אין דבר שאני לא יכולה לחלוק עם אחותי", טל מחייכת.
טל בת 37, אמא לשישה. שני בת 26, אמא לשניים. לשיטת אביבה הגיעו מסיבות שונות, אבל כמו תמיד – יחד. טל מספרת: "את התאומים (בני 10) ילדתי אחרי הזרעה. ההיריון השני והשלישי היו טבעיים, וההיריון הרביעי לקח הרבה זמן..." היא נזכרת. "לשיטת אביבה הגעתי כדי להסדיר את המחזור – אבל בעיקר כדי לתמוך באחותי, שהתקשתה להיכנס להיריון השני".
שני: "הילד הראשון הגיע בלי בעיה, להיפך. באותה התקופה עוד לקחתי גלולות. פיספסתי אחת - ונקלטתי. אחרי הלידה הראשונה חזרתי ליטול גלולות למשך שנה ואז הפסקתי וניסיתי שוב להיכנס להיריון. זה כבר היה פחות פשוט. המחזור לא הסתדר לי כמו שהיה עם גלולות. בשלב כלשהו אמנם נכנסתי להריון בכל זאת, אבל הייתה לי הפלה טבעית בשבוע השמיני".
שני ניסתה טיפולים שונים של גוף ונפש, שעזרו לתחושה כללית טובה יותר – אבל את המחזור לא הסדירו. "הייתי בודקת את מועד הביוץ ובכל פעם יצא שבייצתי לפני הטבילה במקווה, לפני תום שבעת הימים הנקיים. הרופא שלי נתן לי כדורים להסדרת הביוץ, ובתוך כך שמעתי במקרה, דווקא מחמותי, על שיטת אביבה".
השיחה עם החמות היא אולי עדות נוספת למידת הפתיחות של שני, שמיד עם קבלת ההמלצה החליטה לצרף אליה את אחותה. טל: "שני ידעה שיש לי מחזור מאוד ארוך בין וסת לווסת וגם דימומים ארוכים מאוד וקשים, אז היא הציעה שאצטרף אליה. החלטנו ללכת על זה ביחד".
יעצת של מרכז שיטת אביבה, הפנתה אותן אל מירב סולומון, מדריכה הפועלת קרוב לאזור מגוריהן. "בהתחלה מירב הציעה שכל אחת תטופל בנפרד, כדי לשמור על דיסקרטיות וזה", נזכרת שני, "אבל לנו היה ברור שזה יהיה 'טיפול זוגי'. ככה הכי מתאים אצלנו".
מירב התאימה לכל אחות את התרגילים בהתאם לבעיה שלשמה הגיעה. "התרגילים היו דומים, אבל כל אחת התבקשה לבצע אותם בצורה שונה", מספרת שני. "התרגילים שלי היו צריכים להיות נמרצים, חזקים, בקצב מהיר. מטרתם הייתה להזרים דם לרחם ולחזק אותו", ולעומתה, ממשיכה טל, "אני הייתי צריכה לבצע אותם יותר בעדינות, ברכות, באיטיות. מטרת התרגילים הייתה לקצר את זמן המחזור ולהחליש את הדימומים".
טל תירגלה, כאמור, כדי להסדיר את המחזור, "ובכל התקופה הזאת הייתי עם התקן. איך שהוצאתי את ההתקן נכנסתי להיריון. ארבעה הריונות קודמים חוויתי - ובחיים זה לא קרה לי! וההיריון הראשון היה בכלל אחרי הזרעות...".
בנה השישי של טל נולד לפני חצי שנה. לשני נדרשו חודש וחצי כדי להיכנס להריון, ולפני כחודשיים נולד בנה השני.
עכשיו, כשהן מטופלות בשני תינוקות שיגדלו זה לצד זה, הן כבר ממליצות על השיטה לחברותיהן. "מירב הייתה מטפלת נהדרת. מאוד קשובה לגוף, מאוד תומכת כשמתעוררות בעיות, מתעניינת לכל אורך הדרך", אומרת שני.
ואיך הן מסכמות את החוויה המשותפת? טל: "בהתחלה היו רגעים מביכים, קצת מצחיקים. אבל לאט לאט נכנסנו לזה ביחד, כמו ריקוד כזה. כיף קצת להשתחרר", ושני מוסיפה: "העיקר שתמכנו אחת בשנייה. אם לאחת לא היה כוח, השנייה דרבנה. לא נתנו לעצמנו להתייאש או לחפף, וזה עבד !" .