סיפורי ההצלחה של שיטת אביבה

"לרופאים היה רק פתרון אחד: הורמונים"


אחרי שנים של טיפול תרופתי ומי-יודע-כמה מחזורים של טיפולי IVF ("כבר הפסקתי לספור"), נדרשו לנועה רק שלושה חודשים של תרגול בשיטת אביבה כדי להגיע למה שנחשב עד אז כחסר סיכוי: הריון טבעי

בחיים, יש מעט מאוד דברים בטוחים. כעורכת דין בחברה ציבורית גדולה, נועה ידעה עד כמה שבירה שגרת החיים וכיצד יש להתכונן לחוסר הוודאות שהעתיד מזמן לך. רק על "תעודת ביטוח" אחת נועה הייתה מוכנה לחתום בעיניים עצומות: לא משנה מה, משפחה גדולה תהיה לה.

שנות ההתבגרות עברו עליה במיטב המסורת של שנות התשעים, כשהספייס גירלס מכתיבות את הסגנון, ערוץ 2 מכתיב את האג'נדה ורצח רבין מכתיב את קצב ההתבגרות – הכל היה בדיוק לפי הספר. "כמו רבות מחברותיי, בגיל 18 התחלתי ליטול גלולות למניעת הריון. אחרי כמה שנים, כשהחלטתי לעשות הפסקה הופתעתי לגלות שהווסת שלי לא סדירה. לעתים הופיע הדימום, ואז נעלם למשך חודשים, ואז שוב הפתיע. זה הפריע לי, אז החלטתי לבדוק את זה". בדיקת אולטרה סאונד קבעה: נועה סובלת משחלות פוליצסטיות.

הרופאים הסבירו לה שמשמעות הדבר היא מיעוט או העדר ביוץ. נועה משחזרת: "לרופאים שפגשתי היה פתרון אחד לגרום למערכת ההורמונלית שלי לעבוד: גלולות להסדרת המחזור החודשי. בעיית העדר וסת התקשרה אצלם רק לתחום של כניסה להריון; הם לא ראו בה בעיה שיש לפתור סתם כך, בגלל חשיבותו של המחזור הסדיר לגוף". נועה בלעה את המלצת הרופאים ובלעה את הגלולות. ובמשך למעלה מעשור הן הסדירו עבורה את המחזור החודשי.

כשהייתה בתחילת שנות השלושים לחייה, פגשה נועה את אהבת חייה. חתונה שמחה, תוכניות לעתיד - שוב, החיים לפי הספר. אחרי החתונה ניסתה להיכנס להריון, וגם אז לרופאים היה פתרון אחד: הורמונים. הם הבהירו לנועה ולבעלה שאין שום סיכוי שתצליח להרות באופן טבעי ונועה החלה בתהליך הכואב, המתיש, הארוך והמייאש של הפריה חוץ גופית. שני בנים מדהימים נולדו לה בעזרת טיפולי ה-IVF, בהפרש של שנה וחצי זה מזה.

"תמיד אמרו לי שאחרי הלידה וההנקה, המחזור נוטה להסתדר מעצמו. אצלי משום מה זה לא קרה". נזכרת נועה. "אחרי הלידה של הבכור אמר לי הרופא שאם ארצה עוד ילד אצטרך לחזור להורמונים, לשאיבות, להחזרות... אף אחד לא חשב להסדיר לי את המחזור החודשי אחת ולתמיד אלא רק איך להכניס אותי להריון".

גם ההריון השני לא עזר להסדיר את המערכת ההורמונלית, אבל נועה רצתה עוד ילד. היא הייתה ריאלית: קופות החולים לא מממנות טיפולי הפריה לילד שלישי, ואם היא רוצה ילד נוסף - היא חייבת למצוא דרך להיכנס להריון בדרך טבעית. הפעם, במקום לבלוע גלולות כפי שעשתה כמעט 20 שנה, היא החליטה לשנות גישה. "ראיתי באחד העיתונים מאמר על שיטת אביבה והחלטתי לחפש אותה באינטרנט. על הדרך מצאתי ברשת עוד מגוון פתרונות אלטרנטיביים שהבטיחו טיפול יעיל בבעיה שלי".

ולמה בחרת בסופו של דבר בשיטת אביבה?

"אני מודה שנמשכתי לסיפורי ההצלחה. למרות שאני בנאדם די ציני, ידעתי שהסיפורים האלו נכונים ואולי, יום אחד, גם לי יהיה סיפור הצלחה לשתף".

מיכל פוני, מדריכה בכירה ורכזת הקורסים במרכז שיטת אביבה, הפנתה אותה אל מלי אלי, מדריכה בכירה בעלת כ-20 שנות ניסיון בטיפול באי פריון אצל נשים, שגם היא חוותה על גופה את טיפולי הפוריות הקונבנציונליים בדרך לאימהות הנכספת.

"זה היה כשהקטן היה בן תשעה חודשים בערך. הפסקתי להניק ובאתי למלי כדי שתעזור לי להסדיר את המחזור. היא הייתה מקסימה". הן נפגשו שלוש פעמים אבל שוחחו המון בטלפון. מלי לימדה אותה לבצע את התרגילים, ו"לא הייתה שגרה מובנית מראש", היא נזכרת. "לפעמים זה היה פעם ביום - בבוקר. לפעמים יותר. לפעמים כמה ימים ברציפות ואז הפסקה. במהלך כל אותם חודשים, לאחר הפסקת ההנקה ובמהלך תרגול השיטה, התחלתי לשתות תמציות צמחים סיניים לחיזוק המערכת ההורמונלית". חודש וחצי לאחר תחילת תרגול שיטת אביבה הגיעה הווסת. "זה היה ניצחון! פעם ראשונה מאז שנות העשרים המוקדמות שהווסת מגיעה ללא גלולות!"

לאחר מכן, מלי המליצה על בדיקת ביוץ. הבדיקה יצאה שלילית אבל מלי לא התרגשה. היא ידעה שגם הביוץ יגיע. "בדיעבד כן היה ביוץ, פשוט בדקתי בתאריך לא נכון. איך אני יודעת? כי נכנסתי להריון! המשכתי לתרגל את השיטה מבלי שידעתי שאני בהריון בכלל. זה לא היה הריון מתוכנן כמובן, הקטן היה אז בן שנה, פשוט לא שמרנו כי כל הרופאים אמרו לי שאין סיכוי שאכנס להריון באופן טבעי..".

אחרי שנים של גלולות ומי יודע כמה מחזורים של טיפולי IVF - שלושה חודשים של תרגול שיטת אביבה הביאו לתוצאה שכל הרופאים שפגשה במהלך חייה טענו שהיא אינה אפשרית: הריון טבעי.

היום נועה חובקת שלושה קטנטנים: הגדול בן קרוב לארבע, והתינוקת בת חודשיים. וכשתסיים להניק, תחזור נועה למלי ולשיטת אביבה כדי להסדיר אחת ולתמיד - ובדרך נטולת הורמונים - את המחזור החודשי. ואם ירצו השם והשיטה, גם ילד רביעי הוא מטרה בת השגה.